Kā izvēlēties portatīvo datoru

Ir ļoti dažādi izmēri, funkcijas un cenas, kas padara labāko klēpjdatoru izvēli par izaicinājumu. Tāpēc jums ir jāizdomā, kādas ir jūsu vajadzības.

Izvēlieties platformu: Windows 10 pret Mac pret Chrome OS?

Uz šo jautājumu nav viegli atbildēt, it īpaši, ja neesat pazīstams gan ar Mac, gan parastajiem datoriem. Bet ir svarīgi saprast kāda operētājsistēma ir patīkamāka konkrētajam lietotājam.

Izlemiet, vai vēlaties “2 vienā”

Daudzi personālie klēpjdatori ietilpst kategorijā 2 vienā klēpjdatori, hibrīdas ierīces, kas var pārslēgties starp tradicionālo gliemežvada režīmu, planšetdatora režīmu un citām pozīcijām starp, piemēram, telts vai statīva režīmiem.

Izvēlieties pareizo izmēru

Pirms apskatāt specifikācijas vai cenas, jums jānoskaidro, cik pārnēsājams jums ir nepieciešams klēpjdators. Klēpjdatorus parasti iedala pēc to displeja izmēriem.

Pārbaudiet, vai ir tastatūra un skārienpaliktnis

Visiespaidīgākās specifikācijas pasaulē nenozīmē to, ka klēpjdatoram, kuru iegādājaties, nav laba ergonomika. Ja plānojat daudz strādāt pie datora, pārliecinieties, vai tastatūra piedāvā stabilu taustes atgriezenisko saiti, daudz taustiņu pārvietojas (attālums, kad nospiežot taustiņš samazinās, parasti no 1 līdz 2 mm) un pietiekami daudz vietas starp taustiņiem. Ja pērkat Windows klēpjdatoru, pārliecinieties, vai tam ir precīzijas skārienpaliktņa draiveri.

Izvēlieties savas specifikācijas

Tādas piezīmjdatoru sastāvdaļas kā procesors, cietais disks, RAM un grafiskā mikroshēma ir svarīgākās datora iezīmes, tādēļ ir svarīgi izvēlēties datoru ar labām specifikācijām.

Netaupiet akumulatora darbības laiku

Ja jūs pērkat lielu, apjomīgu piezīmju grāmatiņu vai spēļu platformu, kuru izmantosit tikai uz rakstāmgalda netālu no kontaktligzdas, jums nav jāuztraucas par akumulatora darbības laiku. Tomēr, ja plānojat izmantot klēpjdatoru klēpī, pat ja tas ir mājās un vai darbā, jūs vēlaties vismaz 7 stundas izturības, ideāli piemērojot 8 + stundas.

Kā izvēlēties portatīvo datoru mājām