Bieži vien, kad mēs vēlamies iegādāties kādu dārgāku preci vai doties ceļojumā, mums ir izvēle vai nu ņemt kredītu un pēc tam atmaksāt šo kredītu, vai arī pirms preces iegādes vairākus mēnešus rūpīgi krāt naudu, kā rezultātā pēc tam mums vairs nebūs kādam kreditoram jāatmaksā aizdevuma summa ar piemērotajiem procentiem. Bieži cilvēki domā, ka tieši naudas iekrāšana ir labākais variants, jo, piemēram, izdevīgu patēriņa kredītu bez darba vietas vai ar nepietiekamiem ienākumiem saņemt var nebūt no tiem vieglākajiem uzdevumiem, taču ne vienmēr iekrāšana ir izdevīgāka par kredīta aizņemšanos.
    Iekrājumu veidošanai, vienalga vai tie ir iekrājumi kādai konkrētai precei vai vispārīgi iekrājumi nebaltām dienām, ir savas priekšrocības. 
  • No tām lielākā noteikti ir tā, ka tev par saviem iekrājumiem nav jāmaksā papildus maksa, jeb tie izdevumi, kurus kredītu sakarā sauc par gada procentu likmi, kas nozīmē, ka tev nebūs jāiztērē vairāk naudas nekā patiešām tas ir nepieciešams.
  • Otra šāda priekšrocība noteikti ir arī tā, ka, ja tu nolem savu naudu iekrāt kādas bankas krājkontā, šī nauda tev var nopelnīt nelielu daudzumu papildus līdzekļus, kā rezultātā, tā vietā, lai tu pazaudētu naudu, apmaksājot kredīta procentus, tu patiesībā iegūsi naudu.
  • Kā arī paša iekrājumu veidošana nozīmē, ka iegādātā prece uzreiz nonāks tavā īpašumā, un tev nebūs jāgaida, līdz visa kredīta summa būs apmaksāta, lai kļūtu par pilntiesīgu preces īpašnieku.
Tajā pašā laikā arī kredīta ņemšanai, kad tev ir nepieciešami papildus līdzekļi, ir savas nenoliedzamas priekšrocības.
  • Manuprāt, būtiskākā no šīm priekšrocībām ir, ka ņemot kredītu tu sev nepieciešamo naudu saņem uzreiz, un tev nav jāgaida vairāki mēneši, lai beidzot iegādātos vēlamo preci. Nereti gadās, ka kādas lielākas preces iegāde mums ir jāveic ne jau tādēļ, ka mēs to vienkārši vēlamies, bet gan tādēļ, ka mums tā ir nepieciešama, piemēram, ja pēkšņi saplīst tavs ledusskapis vai portatīvais dators. Šādā gadījumā naudas iekrāšana nemaz īsti nav iespējama un vienīgais variants ir aizņemties šo naudu.
  • Vēl viens pluss kredīta ņemšanai nevis naudas ietaupīšanai ir, ka bieži vien ar kredīta asistenci mēs varam iegādāties preci, kad tai ir piemērota liela atlaide, tātad izmantot izdevīgākos piedāvājumus. Piemēram, ja pēkšņi kārotais objektam tiek uzlikta 50% atlaide, kura spēkā būs tikai pāris dienas, bet tev vēl nav sakrāta pietiekami liela summa, lai šo preci iegādātos, tad noteikti vajadzētu apsvērt kredīta aizņemšanos, jo ir gadījumi, kad nauda, kuru tu ietaupīsi no kārotās preces atlaides, ir lielāka nekā summa, kura tev aizies apmaksājot kredīta procentus.
  • Un, treškārt, ja tev jau ir ietaupījumi, taču tie nav pietiekami, lai iegādātos kāroto preci, tā vietā, lai gaidītu un krātu vēl naudu, labāk iegādājies preci, kuru tu vēlies kredītā, bet iekrāto naudu investē. Šādi tu nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu – tava īpašumā būs prece, kuru tu jau sen gribēji nopirkt, kā arī investīcijas tev nodrošinās papildus pasīvos ienākumus, kuri palīdzēs tev ne tikai apmaksāt kredītu, bet vēl arī tev nopelnīt papildus brīvos līdzekļus.
Tāpēc tad, kad tu domā – aizņemties kredītu vai sakrāt naudu, tev vajadzētu apsvērt visus variantus, nevis akli sekot uzskatam, ka onefinance kredīts ir slikts un tikai novedīs tevi parādos. Noteikti pārdomā ne tikai to, cik liela naudas summa tev būs nepieciešama, bet arī to, cik ātri tev būs nepieciešama šī nauda un vai gadījumā tu nevarēsi ietaupīt vairāk naudas, ja tu aizņemsies kredītu, nevis gaidīsi vairākus mēnešus, un tikai pēc tam iegādāsies preci.
Ņemt kredītu vai iekrāt?