Tehnoloģija vēl nav būtiski izmainījusi to, mēs domājam par naudu. mobilais internets sāk pārņemt finanšu kontroli no banku kasetēmun regulatoriem, novatoratori mums jaunā veidā savieno mūsu naudu.

Nauda ir kopēja valoda, ko mēs visi piekrītam, lai sniegtu vērtību vērtību. ķīnieši jau pirms vairāk nekā 3000 gadiem jau agrāk sāk izmantotgļēvulību, sabiedrība interesējas par to, lai tiktu izmantota tāda veidanauda, kas ir pārprotama, pamanāma, izturēta un saprātīgi stabila. Laikagaitā nauda ir kļuvusi mazāk fiziskā un simboliskāka: taustāmas preces,piemēram, zelts, ir dotas ceļā uz papīra kaseti un tagad datorrakstā uzīsu brīdi.

Digitālo komunikācijas tehnoloģiju izplatīšana nozīmē to, ka mēs tagadvaram veikt mūsu naudas līdzekļus ar ievērojamu ātrumu un vieglumu pārbaudīt līdzsvaru no mobilā tālruņa, izdarot maksājumu kaut ko tikaitad, ja tiek parādīta plānāka plastmasas, pirkšanas un pārdošanaslaboratorija internetā. Tomēr, neņemot vērā darījumu ātrumu un ērtumu,mūsu naudas jēdziens un veidi, mēs to izturam, nav radikālipārveidoti.

Piemēram, pakalpojumi, ko jūs atrodat tiešsaistē, ir tie paši, kas bijapieejami, lai pārietu uz filiāli. Jums tomēr jābūt izvēlētam fasētoskontos. Ja pārvietojat naudu no jūsu veiktās pārbaudes uz krājkontu,banka joprojām ir aizmirsusi par to, vai jūs to darāt, lai aizņemtu naudupar jūsu bērnu izglītību vai ģimenes atvaļinājumu. Depozīta sertifikātuvar iegādāties, taču nevarat izvēlēties iesniegšanas datumu: kāpēc nevariestatīt to paša dienā, kad plānojat doties uz dārgu ceļojumu? Bankuiztēles neveiksme viņus apdraud, izraisot klientu pārvaldības un lietotājusaskarnes noformējuma specializēšanos. Piemēram, Mint.com, kasapvieno visus lietotāja finanšu pārskatus un informāciju vienā vietā unvienkārši, alternatīvu bankas pakalpojumu, kas sniedz mazāku maksu unlabāku klientu apkalpošanu.

Tomēr mobilie maksājumi joprojām ir nevajadzīgi sarežģīti. Taču prasībapastāvīgi sazināties ar jūsu naudu un informāciju par jūsu naudu būsgrūti saprotama. Dažās dienās elektroniskās ierīces bija dārgas, jokādam bija gudra ideja par to, ka mums visiem un dārgākiem karšulasītājiem tika izsniegtas muļķīgas uzlīmes tikai uz tirgotājiem. Tagad,kad mums ir virtuāla kārts un karšu lasītājs mūsu kabatā ar viedtālruni,kurš būs tāds, kam būs nepieciešama kredītkarte, mēs nevaram sevinolasīt?

Banku un karšu emitenti gūst peļņu no status quo; bankas, kas navbankas, ir zagtas marta sākumā par mobilajiem maksājumiem AmerikasSavienotajās valstīs. Google redz mobilos maksājumus bagātīguklientu ieskatu avotu. Apple lai izveidotu dinamisku izstrādātājuekosistēmu jūs varat iegādāties programmu ar pogas nospiešanu.PayPal redz iespēju pievienot kontu ne tikai katram e-pasta kontam, betarī katram mobilā tālruņa numuram. Lielāko mobilo maksājumuprogrammu Amerikas Savienotajās valstīs pašlaik vada Starbuckskafijas veikali.

Kredītpunkti joprojām lielā mērā balstās uz personas informāciju, tajāiekļaujot tajā neiebūvētu sociālo tīklu elementu. ir garām palaistaiespēja nest, ko cilvēki, kas man pazīst, domā par manu un finanšuparadumu. Helaba cenšas papildināt tradicionālos kredītpunktus arpunktu skaitu, kas balstīti uz cilvēku sociālo grafiku, apbalvotajiemaizņēmējiem, kuri par sevi vairāk atklāj sociālos tīklus, piemēram,Facebook, draugiem, kas viņus var galvot, (nepieprasot viņiemgarantijas) un radot profesionālu spiedienu, lai tie būtu gatavi atklātlikumpārkāpējus, izmantojot aizņēmēju sociālo tīklu.

Plašākā mērogā mēs varam iztēloties visas finanšu sistēmaskredītspēju. Pašlaik finanšu iestādes tiek pārraudzītas atsevišķi, bet irļoti maz brīvas jaudas, lai to izprastu. Tas notika skaļi un skaidri nesenāsglobālās finanšu krīzes laikā. Mēs bijām neizpratnē par to, cik lielā mērādažādu iestāžu riski ir savstarpēji saistīti. Finanšu sistēmai navsmadzeņu, lai novērstu sistēmisko risku. Bet varētu būt viens. Esuzskatu, ka ir iespējams izveidot pārredzamu googu līdzīgu sistēmuinformācijas apkopošanai par šādām problēmām.

Attiecībā uz visu vēlmi pārņemt banku un maksājumu tirgus sektoru, kociti dalībnieki nevēlas, lai tiktu galā ar patērētāju skaidro naudu. Tie irvairāk nekā priecīgi deleģēt skaidras naudas funkcijas veikšanutradicionālajām bankām un tām, kas darbojas šajā nolūkā, izmantojotplašu ATms un filiāļu infrastruktūru. Nepieciešamība pēc šīs dārgāsinfrastruktūras ir ierobežota finanšu pakalpojumu jomā, galvenokārtjaunattīstības valstīs, jo bankām vienkārši nav biznesa lietas, lai atvērtufiliāles un bankomātus lauku apvidos vai pilsētu graustu rajonos.Rezultāts: apmēram 2,5 miljardiem cilvēku visā pasaulē nav pieejamibankas konts, tie ir iesprostoti skaidrā naudā, nav droši glabāt un nodotsavu naudu.

Bankas Brazīlijā bija pirmā, kas uzņēmās noguldījumus un atsaukušāsno banku centriem un mazumtirdzniecības veikaliem, kas pastāv katrāciematā un apkaimē. Ja šajos veikalos varat atrast rīsus un ziepes unCoca-Cola, kāpēc tajā nav pieejami finanšu pamatpakalpojumi?Izmantojot pareizo tehnoloģiju, informācijas apmaiņu starp fiziskajāmun elektroniskajām veidlapām var veikt droši un, protams, piezīmjuapmaiņa par monētām. Agresīvāk, Kenijā, mobilo sakaru operatoraSafaricom tīklā ir izveidots 30 000 veikalu tīkls, caur kuru klienti var iegūtskaidru naudu, ARĪ no VIŅU M-PESA mobilās maka konta. Tas 200reižu pārsniedz to filiāļu skaitu, ko vada valsts lielākā banka. Piecusgadus pēc uzsākšanas 17 miljoni Kenyans apmēram trīs ceturtdaļaspieaugušo iedzīvotāju var nosūtīt vai saņemt naudu caur mobilotālruni.

Un kas notiks ar banknotēm pašiem, par to, rīkojas artehnoloģiskajiem mērķiem? Bruņošanās sacensībā pret viltotājiembanknotes ir pildījušas īpašas tintes, sloksnes, polimērus unhologrammas, taču tām joprojām nav elektronisko ierīču. Esmupiedāvājis jaunu viedo banknošu veidu, kas ļautu jums veikt skaidrasnaudas iemaksu, pārskaitot naudu no banknotes uz bankas kontu tiešino sava mobilā tālruņa. Skaidras naudas izņemšana būtu iemesls:naudas līdzekļu pārskaitīšana no jūsu bankas konta uz banknoti.Banknotes paliktu tālāk un izslēgtas, bet statuss par/ off(ieslēgts/izslēgts) būtu redzams nekavējoties piemēram, ciparu tintesveidā, kas parādās un pazūd. Pēc tam savā dezaktivizētā formā(Atvainojiet, Brink!) un jūsu mobilais tālrunis kļūs PAR BANKOMĀTU(diemžēl nCR!).

Es domāju, ka jums vienmēr būs zināma loma naudai tās vērtībasveids, kam ir noteikts nomināls (vai tiešām vēlaties tikt pakļautam jūsupilnam bankas kontam katru reizi, kad veicat maksājumu) un vienmērdarbojas, pat tad bez pieņemšanas ierīces. vietā, lai maldinātu ciparutehnoloģiju, lai izveidotu skaidru naudu, tas ir darīts, šķiet gudriapvienot abu veidu ieguvumus un atrast veidus, integrēt fizisko nauduelektroniskajā pasaulē.

Tehnoloģijas ir ātrāk un vieglāk pārvietot naudu apkārt, bet tas navbūtiski izmainījuši, mēs domājam par to vai to izmantojam. nauda un banku darbība ir ļoti regulētas, tie var būt pēdējie noinformatīvajiem sektoriem, kas pamatīgi jāsakrata ar internetu.Regulējuma trūkums apgrūtina banku pilnīgu klienta centrisku darbību.Taču tehnoloģiju inovāciju virziens ir skaidrs: galu galā es neiebilstu, betmana nauda un manas ierīces.

Es, nauda, kā arī manas ierīces